Oosterse pompoensoep voor 4 personen

De herfst,  de zon heeft minder kracht, buiten wordt het steeds kouder, natter en vroeger donker. Nog een maand en dan gaat de wintertijd weer in.

Bladeren vallen van de bomen en je ziet veel paddenstoelen en zaden. Het bos is zich aan het op maken voor de winter.

HET middel tegen donker, koud en regenachtigheid is een Heerlijk verwarmende Soep.

Vandaag deel ik een lekker recept met je met een herfstgroente.
                     

                                  De welbekende pompoen.

Ingrediënten:

  • 500 gram pompoen in stukken
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • Stuk gember van 4 cm, geschild en fijngesneden
  • Teentje knoflook, fijn gesneden
  • 2 bosuitjes in ringen
  • ½ rode peper in kleine stukjes gesneden
  • Half bosje koriander, fijn gehakt
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 liter groente bouillon. 
  • 1 blik ongezoete kokosmelk
  • Peper en zout
  • 1 limoen, uitgeperst

Bereiding:

  1. Verhit de kokosolie in de soeppan en fruit hierin de stukjes pompoen, ui, wortel, gember, het pepertje, knoflook en de bosuitjes.
  2. Laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  3. Voeg het kerriepoeder toe en schep de groenten goed onder elkaar.
  4. Laat nog 5 minuten fruiten op een laag vuur.
  5. Voeg de helft van het bosje koriander toe, samen met een liter bouillon.
  6. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken.
  7. Haal de pan van het vuur van zodra de groenten zacht zijn en pureer de soep met een staafmixer.
  8. Voeg nu de kokosmelk toe, gevolgd door het limoensap.
  9. Kruid met peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door.

Eet smakelijk